Handicare 1000

Deze traplift is geschikt voor het vervoeren van één persoon tegelijk. De Handicare 1000 is een traplift die speciaal is ontworpen voor gebruik op rechte trappen. De rail is gemaakt aluminium en wordt op de trap gemonteerd en niet op de muur. De rail heeft een standaardlengte van 5 m en kan maximaal tot 7 m worden verlengd.

In gangen waar er een deuropening is onderaan de trap kan een handmatig of een automatisch scharnierende rail worden aangebracht.

De lift kan alleen met de Smart-stoel of Smart-stoel Perch worden geleverd en kan als optie een automatische draaibare stoel en een automatische voetsteun hebben.

2 modellen van stoelen

➢ De stoel kan worden geleverd met de bedieningsschakelaar op de linker of rechter armleuning. 

➢ Eenvoudig schoon te maken. ➢ Beide armleuningen, de zitting en de voetsteun kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingeklapt voor optimale ruimte op de trap. 

➢ De offset-stoelwartel stelt de gebruiker in staat om dichter bij de landing te komen om veiliger in en uit de stoel te stappen. De stoel moet voor gebruik worden teruggebracht en vergrendeld in de rijpositie.

 ➢ Centrisch draaien is als optie beschikbaar. 

➢ Powered swivel is beschikbaar als optie. 

➢ Elektrische voetsteun is beschikbaar als een optie die kan worden bediend vanaf de stoel of een armschakelaar. 

➢ De traplift kan niet worden bediend vanuit de schakelaar wanneer de neerwaartse armleuning omhoog is geklapt; het kan nog steeds worden bediend met de afstandsbediening. 

➢ De breedte tussen de armen kan worden vergroot met extra afstandhouders: Een extra set van 45 mm tussen de armen van 460 tot 505 mm Twee extra sets 90 mm van 460 tot 550 mm breedte tussen de armen. De draaicirkel zal toenemen met 23 mm. 

➢ De afstand van de stoel tot de voetsteun is instelbaar van 485-630 mm in stappen van 25 mm. 

➢ De stoel kan worden uitgerust met een verlengde zitbasis die de zitdiepte vergroot van 360 tot 425 mm. V

De stoel is voornamelijk ontworpen om gebruikers met een beperkte heup of knie flexibel te behelpen. De belangrijkste factor om te overwegen met de geschiktheid van de klant is of de klant kan staan ​​voor de duur van de reis. Het kan echter worden gebruikt als de trap te smal is voor standaardliften (d.w.z. er is een kniebotsing). 

➢ Elektrische voetsteun is beschikbaar als optie bediend met een armschakelaar. 

➢ De stoel heeft standaard een intrekbare veiligheidsgordel met de optie van een klittenbandsluiting als alternatief 

➢ De maximale belasting voor de zitstoel is 137 kg. 


NB De stoel moet worden gebruikt met de onderste voetsteun De stoel is niet compatibel met een scharnierende rail of gebruik buitenshuis De zitplaats kan niet worden gebruikt in combinatie met handmatige of aangedreven swivel.

Beschikbare kleuruitvoeringen

Geïntresseerd in onze Freecurve modelen, vraag een gratis offerte aan